被block了

某知名反疫苗專頁啱啱delete左我既留言 + block左我,我真係好唔開心 😦

我好辛苦打左一推統計學、流行病學小知識,仲開始同位理性媽媽講起咩叫「test-negative design」,用黎研究疫苗效能;咩叫「Cochrane institute」同「systematic review」…

你知唔知將所有我用英文學既知識翻譯做中文有幾難?!你block我唔緊要,做咩要del埋我同你啲支持者既對話?真理愈辯愈明,點解你堅持自己啱,唔自己回應指出既邏輯謬誤,淨係鬼鬼祟祟like你啲支持者既回應?你自稱不比主流科學差,咁我講基本邏輯同因果關係,點解會威脅倒你?!

你知唔知我淨係識用九方唔識用速成,而家打中文有幾辛苦?我真係為我啲文字好傷心 😭

PS. 自己search個page啦,唔想幫人賣廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s