【一件事:承擔】

前幾日屋企人突然破天荒話覺得呢件事雙方都有做錯,我第一次唔需要為政治議題同屋企人嘈交。好感動。

佢問港大遲啲會唔會都要強制讀普通話,我話唔會掛,HKU最引以為傲既其中一樣野係比學生揀自己既學習方法,唔係好proud of自己lecture唔點名架咩(大部分)?媽媽話,唔好咁老定,溫水煮蛙咋。Wow原來我一直係屋企同佢理論既政治議題,佢有聽而且比我影響左

Btw,我同意學生唔應該對老師講粗口的,但我理解佢循正規途徑反映意見無回音既憤怒,呢個先係成件事既重點。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s